Werkwijze

Na het eerste contact per telefoon, kom ik bij je thuis voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Jij kunt vertellen waar je tegenaan loopt en we maken samen een rondje door je huis om de pijnpunten zichtbaar te krijgen. We bespreken wat je wensen zijn en welke hulp je zoekt. Op basis daarvan geef ik aan hoe ik jou kan helpen. Als dat goed voelt, maken we een werkafspraak.
Het kennismakingsgesprek duurt 1 uur.

We gaan concreet aan de slag tijdens de werkafspraak. Jij beslist over je spullen en ik help je bij het maken van keuzes. In het begin is het soms lastig, maar je zult merken dat het oplucht. Waar word je blij van, wat gebruik je vaak, wat heeft emotionele waarde; dát blijft en krijgt een logische vaste plek in je woning.
Wil je spullen weggeven of verkopen, dan kan ik je hierbij helpen. Uiteraard kan ik ook helpen bij het vinden van een goede bestemming.
Een werkafspraak duurt meestal 3 uur.

Het is moeilijk vooraf in te schatten hoeveel tijd een klus in beslag neemt, omdat dit samenhangt met de tijd die jij nodig hebt om beslissingen te nemen. Is er meer werk te doen dan we in 3 uur voor elkaar krijgen, dan kun je zelf verder aan de slag. Wil je toch graag samen verder, dan kunnen we één of meerdere vervolgafspraken plannen.

Een aantal weken na de laatste werkafspraak neem ik contact met je op om te horen hoe het nu gaat. Heb je nog vragen, dan beantwoord ik die graag. Heb je nog behoefte aan verdere ondersteuning, dan plannen we een vervolgafspraak.

Beroepscode

In eerste instantie vind je het misschien een raar idee dat een vreemde in je vertrouwde omgeving komt en al je spullen ziet. Dat realiseer ik me heel goed. Ik ga respectvol en vertrouwelijk om met jou, je eigendommen, je situatie en je verhalen. Ik werk volgens de beroepscode van de Nederlandse beroepsvereniging voor Professional Organizers (NBPO).

Tarief

Het eerste kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend en gratis.
Mijn uurtarief voor particulieren is €55,- en is vrijgesteld van BTW.
Mijn uurtarief voor zakelijke klanten is €75,- en is vrijgesteld van BTW.
Het uurtarief voor PGB is in overleg.

Reiskosten en reistijd

Reiskosten tot 10 km enkele reis zijn inbegrepen. Is de reisafstand langer, dan reken ik €0,25 per km.
De reistijd tot 30 minuten enkele reis is inbegrepen. Daarna geldt het uurtarief.
Als in je straat ‘betaald parkeren’ geldt, worden gemaakte parkeerkosten opgenomen in de factuur.
De reiskosten en reistijd bespreek ik vooraf met je, zodat je weet waar je aan toe bent.

Begeleiding vanuit PGB

In sommige situaties kan begeleiding en ondersteuning betaald worden vanuit de WMO (PGB; Persoons Gebonden Budget). Neem hiervoor contact op met de WMO-afdeling van de gemeente. Wellicht heb je al een ambulante hulpverlener die jou begeleidt en kun je samen de aanvraag hiervoor doen. De diensten van een organizer vallen onder ‘begeleiding’. Met een PGB kun je zelf zorg of ondersteuning inkopen. Wanneer je houder bent van een PGB, bepaal je zelf welke zorgverleners zorg of ondersteuning geven en wanneer. Als het jou helpt, dan kun je hiervoor hulp inschakelen bij het opruimen in huis en ordenen van je administratie. Voor meer informatie kun je terecht op de website van de sociale verzekeringsbank  of PerSaldo.  Ik kan je helpen orde op zaken te stellen in jouw tempo, in jouw huis. Is je energieniveau laag, dan plannen we werkafspraken die daarop aansluiten. We kijken samen naar ruimtes in je huis die te onrustig voor je zijn en we gaan samen aan de slag met het sorteren van spullen en het bedenken van opbergplekken die logisch zijn.

Scroll naar boven